Tompusi sa spanaćem, zeljem i sirom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
342
365
Tompusi sa spanaćem, zeljem i sirom
Fotografije: Viktoria Georgieva
1 / 2
13/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
"Tompusi sa ukusnim nadevom - ukusan doručak za gladne"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Spanać i zelje operite. Stavite ih u šerpu. Prelijte ih vremo vodom.

Ostavite i malo u vodi, a zatim ih procedite. Kore preklopite na dva jednaka dela. Presecite ih na sredini. Svaku polovinu presavijte na pola i presecite na sredini.

Dobićete manje pravougaonike. U posudu sipajte sveže mleko i ulje.

Promešajte. Spanać i zelje dodatno iscedite i iseckajte na sitno. Stavite ih u veliku posudu. Dodajte sir, koji ste prethodno izmrvili.

Dodajte jaja i kiselo mleko. Ako sir nije dovoljno slan, dodajte još malo soli. Smesu promešajte. Za pravljenje svakog tompusa koristite 4 kore.

Prvu koru premažite smesom ulja i svežeg mleka. Stavite drugu koru. Ponovo premažite istom smesom. I treću koru premažite. Stavite četvrtu koru. Na jedan kraj kore stavite punjenje po dužini i umotajte tompus.

Pripremite pleh premazan uljem. Gotove tompuse sa punjenjem poređajte u pleh. Iskoristite sve kore i nadev.

Kada su ove pitice gotove, premažite ih odozgo smesom ulja i svežeg mleka. Pospite ih susamom.

Tompusi sa spanaćem, zeljem i sirom pecite dok ne budu gotovi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: