Način pripreme
Spanać, sremuš i zelje se očiste od drški, operu se i seku se ne mnogo krupno, popare se i ostavljaju se da se ocede. Tikvica se opere i seče se na male kockice.
Šunka se sitno seče. Pileće meso se takođe seče na male kockice.
Ulje se zagreje u dubokom tiganju i dodaju se tikvica, šunka i pileće meso. Peršun se sitno secka i takođe se dodaje. Sve se dinsta nekoliko minuta.
Nakon toga se dodaju oceđeni spanać, zelje i sremuš, začini se, dobro se izmeša i ostavlja se da se kuva nekoliko minuta ispod poklopca. Nakon toga se dodaje sir i kuva se dok voda koju je povrće pustilo ne ispari.
Za to vreme u veliku posudu se razbiju jaja i muti se sa prstohvatom soli. Dodaje se kiselo mleko, brašno i izrendani kačkavalj. Dobro se izmeša.
Pravougaoni kalup za hleb se naulji i u njega se sipa smesa. Lepo se svuda raspoređuje.
Nakon toga se sipa preliva, izravna se i zapečeno jelo se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne dobije prijatna zlatkasta boja. Neka vam je slatko!
Zapečeno jelo sa spanaćem, zeljem i tikvicom je gotovo.