Način pripreme
Za ovu slatku grčku pitu počnite sa griz kremom, u šerpu sa debelim dnom sipajte sveže mleko i dodajte šećer.
Stavite na umerenu vatru i uz neprestano mešanje dodajte lagano griz.
Kuvajte dok se krem ne zgusne, na kraju kuvanja dodajte 2 supene kašike maslaca i vanilin šećer, dobro promešajte.
U pravougaoni pleh, malo manji od veličine lista, namazan maslacem, poređajte 5 kora, između namažite maslac.
Sipajte mlečni krem ravnomerno preko i poređajte preostalih 5 kora, ponovo između kora namažite maslac.
Stavite pleh sa bugacom u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 25 minuta dok ne dobije lepu boju.
Izvadite pleh sa slatkom pitom i ostavite pitu sa kremom da se ohladi i isecite na kockice, pospite šećerom u prahu i cimetom.
Pre serviranja ponovo pospite grčku pitu bugaca sa kremom šećerom u prahu i cimetom.