Sporo pečen jagnjeći but

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Sporo pečen jagnjeći but
Fotografije: Hristinka Koleva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
185 min.
Porcije
4
"Tajna savršenog jagnjećeg buta je u njegovoj sporoj pripremi"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 2 kg
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • divlja nana
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se posoli i začini se začinima koji se lepo utrljaju u jagnjeći but.

Uzimaju se dva velika lista papira za pečenje i postavljaju se u oblik krsta.

Na njih se stavlja začinjeni but. Dobro se uvije u papir.

Dva velika lista aluminijumske folije se ukrštaju i na njih se stavlja pakovanje sa butom.

Dosta dobro se uvija i stavlja se u tepsiju bez vode.

Meso se peče 40 minuta bez ventilatora i nakon toga se šporet smanjuje na 160 stepeni i pečenje jagnjetine u rerni se nastavlja još 2 sata.

Nakon što se meso ispeče, ostavlja se na 15-20 minuta da odmori i tada se papir sklanja makazama.

Sporo pečen jagnjeći but je izuzetno sočan, mekan i ukusan.

Ovaj pečeni jagnjeći but se poslužuje sa svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: