Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjeći but sa majonezom pečen na laganoj vatri

Jagnjeći but sa majonezom pečen na laganoj vatri

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Jagnjeći but sa majonezom pečen na laganoj vatri
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
260 min.
Porcije
3
"Tajna sočne jagnjetine je lagano pečenje, ubedili smo se u to još jednom uz ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 komad, oko 3 kg
  • majonez - 100 g
  • senf - 1 kašika, sa zrnima
  • čili - 1 kašičica
  • kora od limuna - od 1/2 limuna
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • biber - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • nana - 2 - 3 stabljike
  • ruzmarin - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeći but posolite sa svih strana. Od svih sastojaka u receptu napravite pastu, tako što ih lepo promešate dok se smesa ne ujednači.

Pripremljenom pastom premažite but sa svih strana.

Nakon toga but veoma dobro umotajte u aluminijumsku foliju. Ovako pripremljeni but ubacite u pleh.

U pleh sipajte bujon ili vodu (oko 2 šolje) i ubacite pleh u rernu.

U početku, rernu uključite na 200 stepeni, ali čim voda u plehu proključa, smanjite temperaturu na 140 stepeni. Ostavite but da se peče oko 4 sata.

Kada je but gotov, poslužite ga uz zelenu salatu i dinstani mladi krompir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: