Način pripreme
U blenderu ili rukom usitnimo gurabije da postanu mrve.
Prelijemo rastopljenim maslacem, sve promešamo i sipamo u tepsiju sa pokretnim dnom od 24 cm.
Smesu pritisnemo i spljeskamo, da se dobije kora. Stavljamo u frižider.
U posudi pomešamo ostale sastojke, osim slatkog. Sve mešamo dok se ne dobije homogena smesa i njome prelivamo koru.
Pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo (otprilike 30-40 minuta). Kada je kolač gotov, ostavlja se da se u potpunosti ohladi.
Ukusni čizkejk serviramo dekorisanog slatkom po izboru ili svežim voćem.
Napomena: Prilikom pečenja ovog mlečnog čizkejka sa pavlakom, sloj od pavlake dosta nabubri. Nemojte da vas to prevari. Sačekajte da dobije razvnomernu zlatastu boju odozgo. Nakon što se izvadi iz rerne, obično malo splasne.