Način pripreme
Čizkejk sa jagodama je klasičan desert kog svi vole.
Prvo sameljemo keks sa maslacem u kuhinjskom blenderu.
U njih dodajemo istopljeni maslac i mešamo dok se ne dobije homogenizovana smesa.
Smesu raspoređujemo u tepsiju sa padajućim dnom dobro pritiskajući ka dnu.
Stavljamo u frižider da se stegne.
Želatin potopimo u hladnu vodu i promešamo ga, ostavljajući sa strane.
Krem sir, pavlaku i šećer stavljamo u posudu i mešamo dok se ne dobije homogenizovana smesa i nju stavljamo u frižider.
Počinjemo da pripremamo smesu od jagoda tako što u šerpicu stavljamo jagode, dodajemo šećer i vodu.
Ostavljamo da se kuvaju dok se šećer ne istopi i jagode ne omekšaju.
Lagano pasiramo viljuškom i sipamo limunov sok.
Sve ovo procedimo, dodajemo namočeni želatin i mešamo dok se ne istopi.
Blago ohladimo.
Vadimo prsten sa smesom za keks i ravnomerno raspoređujemo smesu od krem sira i pavlake i ponovo vraćamo na 10 minuta u frižider.
Kada vidimo da se dobro ohladilo, odozgo stavljamo i treću smesu sa jagodama.
Ponovo stavljamo u frižider dok se u potpunosti ne ohladi, to traje otprilike sat vremena.
Naš čizkejk odozgo ukrašavamo svežim voćem.
Čizkejk sa jagodama, krem sirom i kiselom pavlakom - božanstven desert, koji odlazi pravo u srce.