Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa kiselom pavlakom i suvim grožđem

Čizkejk sa kiselom pavlakom i suvim grožđem

Čizkejk sa kiselom pavlakom i suvim grožđem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Ako želite da napravite slatko iznenađenje za nekog bliskog, onda obavezno spremite ovaj lagani čizkejk sa kiselom pavlakom"

Potrebni sastojci

  • keks - 300 g, sa maslacem
  • maslac - 100 g
  • sok od pomorandže - 2 kašike
  • kisela pavlaka - 400 g
  • želatin - 10 g
  • slatko od ribizli - 6 kašika
  • suvo grožđe - 50 g
  • rum - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite keks u brašno. Dodajte maslac i sok od pomorandže. Zamesite.

Oblikujte osnovu čizkejka od testa sa keksom. Namažite slatkom od ribizli.

Umutite kiselu pavlaku, dodajete rastvoren želatin na pari i 2 kašike slatka od ribizli. Promešajte i sipate smesu preko kore. Zagladite i oblikujte.

Natopite suvo grožđe u rumu, dok ne omekša.

Garnirajte čizkejk sa mrvicama keksa i suvim grožđem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: