Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Tikvice iz rerne»Zdrave tikvice sa sosom od belog luka

Zdrave tikvice sa sosom od belog luka

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Zdrave tikvice sa sosom od belog luka
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Ako se brinete za zdravlje ili kilograme, bacite se na zdravije tikvice i obavezno sa sosom od belog luka"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašika
  • prezle - 5 kašika
  • ulja - 2 - 3 kašike
  • za sos
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • mirođija - sveža, po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite tikvice na kriške debljine pola centimetra, pospite solju po ukusu i promešajte.

Pomešajte alevu papriku i prezle, promešajte i uvaljajte tikvice jednu po jednu u smesu, poređajte ih u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje.

Prelijte u veoma tankom mlazu sa 2-3 kašike ulja i stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 20-25 minuta.

Dok se peku, pripremite sos od belog luka, mešajući kiselo mleko sa istucanim čenovima belog luka mirođijom i solju po ukusu.

Ne samo da su brze i ukusne, već su i zdrave!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: