Prolećna salata sa heljdom i spanaćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
16/05/2020
"Dijetalna prolećna salata pogodna za svaku trpezu "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • spanać - 1 i 1/2 šolja, isečen (bejbi)
  • blitva - 5 listova
  • mladi luk - 2 šake, isečen (10 pera)
  • peršun - 1 šaka, isečen
  • rukola - 6 listića
  • sremuš - 3 listića
  • nana - 1 struk, sveži listići
  • estragon - 3 - 5 listića (svež)
  • heljda - 1 šolja
  • himalajska so - 1/2 kašičice, ravna
  • smeđi šećer - 1/3 kašičice
  • balsamiko sirće - 1 - 2 kašičice, po ukusu (belo)
  • šarlan - 1 kašičica (ili maslinovo ulje)
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo sveže ubran prolećni zeleniš iz bašte - bejbi spanać, mali listići blitve, pera mladog luka, rukola, peršun, sremuš, nana i estragon (po želji).

Isečemo ih na sitno i promešamo u dubokoj posudi zajedno sa šoljom prethodno skuvane i ohlađene heljde.

Začinjavamo po ukusu himalajskom finom solju, braon šećerom, balsamiko sirćetom (belim začinom za salatu) i šarlanom (nerafinirano suncokretovo ulje).

Promešamo, da se začini salata sa heljdom ravnomerno i serviramo dok je još sveža.

Brza i laka sa spremanje prolećna salata od spanaća - daje nežnu svežinu prolećnom ručku.

Odgovarajuća prolećna salata sa heljdnom i spanaćem za serviranje kao garnirung zasićenim ukusima i aromama - jelima od povrća, veganskim ćufticama od heljde i drugo.

Zdrava i dijetalna salata, bogata vlaknima!

Čudesnog ukusa!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar