Način pripreme
Umutila sam jaja i šećer mikserom dok ne izblede. Dodala sam brašno i prašak za pecivo, prosejane sa sitom, kako i vanile i maslac.
Ispekla sam patišpanj u kvadratnoj posudi za pečenje na papiru za pečenje na 180 stepeni 15 minuta.
Odmah nakon što sam ga izvadila iz rerne, okrenula sam ga na tanku kuhinjsku krpu, posutu šećerom, odlepila sam papir i uvila u rolat zajedno sa krpom.
Ostavila sam ga tako da se ohladi. Za to vreme sam spremila krem za patišpanj rolat.
Umutila sam pavlaku milkserom, dodala sam šećer u prahu, jagode i banane, isečene na sitno.
Razvila sam jednostavan sladak rolat, namazala sam ga kremom, uvila ponovo, ali bez krpe.
Uvila sam, namazala sam samo pavlaku i ukrasila preostalim jagodama i sa malo borovnica.
Ispao je neverovatno ukusan i nežan rolat od patišpanja sa jagodama i pavlakom.