Način pripreme
Umutite jaja i sir i redom dodajte ulje, mrvljeni sir, odmrznute i isečene listove spanaća i kiselo mleko, pomešano sa sodom.
Postepeno dodajte brašno u smesu dok se ne integriše. Na kraju dodajte nekoliko prstohvata soli i začine po izboru (origano, bosiljak, čubar, ljutu alevu papriku, biber) - ja sam dodala i biber, suvi bosiljak i krupnije izgnječenu crvenu, ljutu papriku da bi bilo više pikantno.
Gnezda kalupa za madine namažite maslacem, pospite brašnom i lepo protresitnezkalup da se brašno ravnomerno rasporedi po njemu. Nakon toga okrenite kalup da padne višak brašna sa njega.
Gnezda kalupa za mafine napunite 3/4 od visine, pospite semenkama odozgo i pecite oko 25-30 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni - proverite čačkalicom za zube, stavite u neki mafin, treba da izađe suva.
Savet: Sačekajte da se mafini malo ohlade pre nego što ih izvadite iz kalupa.
Ovi vanzemaljski ukusni, zeleni mafini su ispali odlično - sa hrskavom koricom spolja, veoma mekani unutra.
A i da ne zaboravim najvažnije - odlično idu uz hladno pivo.
Slani mafini sa sirom i spanaćem su spremni za trpezu. prijatno!