Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Mekane domaće buhtle

Mekane domaće buhtle

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Mekane domaće buhtle
Fotografije: Veca
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Mekane domaće buhtle - pravi recept za dušu"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 500 g
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • žumanca - 2 komada
  • maslac - 30 g
  • jogurt - 100 g
  • mleko - 250 ml
  • šećer - 2 kašike
  • Za nadev
  • po potdebi eukrem(džem)
  • Za premazivanje testa
  • maslac - 30 g
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema testa: U mlakom mleku rastvoriti kvasac i 2 kašike šećera. Izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta. Brašno usuti u dublju posudu, dodati jogurt, žumanca, maslac, rastvoren kvasac i zamesiti testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 60 minuta. Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, razviti oklagijom u oblik pravougaonika i iseći na delove željene veličine.

Na svaki deo staviti eurokrem (ili džem), spojiti ivice celom dužinom, blago pritiskajući kako bi se testo zalepilo.

Poređati u maslacem premazan pleh. Svaku buhtlu premazati otopljenim maslacem i ostaviti da odstoje 20 minuta. Za to vreme rernu zagrejati na 250 stepeni. Buhtle peći na 180 stepeni 40 minuta.

Gotove buhtle izvaditi iz rerne. Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.

Mekane domaće buhtle posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: