Način pripreme
Priprema testa: U mlakom mleku rastvoriti kvasac i 2 kašike šećera. Izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta. Brašno usuti u dublju posudu, dodati jogurt, žumanca, maslac, rastvoren kvasac i zamesiti testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 60 minuta. Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, razviti oklagijom u oblik pravougaonika i iseći na delove željene veličine.
Na svaki deo staviti eurokrem (ili džem), spojiti ivice celom dužinom, blago pritiskajući kako bi se testo zalepilo.
Poređati u maslacem premazan pleh. Svaku buhtlu premazati otopljenim maslacem i ostaviti da odstoje 20 minuta. Za to vreme rernu zagrejati na 250 stepeni. Buhtle peći na 180 stepeni 40 minuta.
Gotove buhtle izvaditi iz rerne. Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.
Mekane domaće buhtle posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.