Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Tart sa kruškama i plavim sirom

Tart sa kruškama i plavim sirom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871882k124
Tart sa kruškama i plavim sirom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
18/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
"Neverovatna kombinacija ukusa, objedinjenih u tartu sa kruškama i plavim sirom"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 komad, disk, otprilike 230 g
  • plavi sir - 100 g
  • parmezan - 20 g, izrendan
  • kruške - 1 komad
  • orasi - 50 g
  • biber - prstohvat
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite krušku na kriške i stavite u posudu sa hladnom vodom i sokom jednog limuna.

Obložite okruglu tepsiju 20 cm papirom za pečenje.

Ostavite puter testo da prebaci tepsiju. Dno izbockajte viljuškom. Pospite krupno iseckanim orasima.

Odozgo pospite izrendanim parmezanom i poređajte komadiće kruške, prethodno osušene ubrusom.

Isecite plavi sir na male kocke i pospite kruške. Odozgo naređajte polovine oraha.

Uvijte ka unutra krajeve lisnatog testa u lepe nabore.

Ispecite tart sa kruškama i plavim sirom na 200°C u prethodno zagrejanoj rerni 5 minuta, nakon toga smanjite rernu na 170°C i dovršite pečenje za otprilike 25 minuta.

Tart je raskošnog ukusa!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: