Način pripreme
Priprema fila: U šerpu usuti 400 ml mleka, dodati vanilin šećer i staviti na vatru da provri.
Zasebno ručnom žicom za mućenje razmutiti žumanca sa šećerom, brašnom i 100 ml hladnog mleka, pa ukuvati u vrijuće mleko.
Kad dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se smesa ohladi. Mikserom umutiti maslac sa šećerom u prahu, sastaviti sa ohlađenom smesom i dobro umutiti mikserom.
Dobijenu smesu podeliti na dva dela-jedan ostaviti takav kakav jeste (žut), a u drugi deo dodati otopljenu čokoladu za kuvanje i umutiti mikserom.
Čajne kolutiće potapati u mlako mleko i poređati na tacnu za tortu. Preko naneti žuti fil, a preko njega red čajnih kolutića potapanih u mlako mleko. Zatim naneti fil sa čokoladom. Tako ređati naizmenično sve dok se ne utroše svi sastojci. Završiti redom čajnih kolutića.
Tortu od čajnih kolutića dekorisati po želji.
Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne, pa poslužiti.
Probajte, prijatno!
Savet: Od belanaca napravite smesu za puslice -i eto vama još jedne poslastice!