Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Meze»Kolutići od marinirane skuše

Kolutići od marinirane skuše

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k129
Kolutići od marinirane skuše
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
16/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
48 min.
Porcije
2
"Fantastično meze za vaše omiljeno piće!"

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada, sveža
  • morska so - gruba
  • sirće
  • ulje
  • biber - zrna
  • piment
  • lovorov list - 1 list po tegli
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Skušu dobro operite i očistite je od glava i peraja. Stavite je na neko vreme u zamrzivač, samo da očvrsne, ne zamrzavajte je.

Izvadite ribu i isecite je na trahule debljine oko 2 cm. Rasporedite kolutiće u staklenu posudu obilno posutu solju. Tako ostaje u frižideru 12 sati. Zatim isperite ribu od soli i potopite je na 6 sati u sirće.

Ovako odstojala skuša se gusto poređa u tegle, stavljajući kriške limuna, zrna bibera, pimenta, lovorovog lista i grančicu mirođije po želji između kolutova.

Zagrejte ulje veoma dobro. Sećam se saveta mog oca - na ulju se proprži kora starog hleba, pa ulje zadržava ukus i ne kiseli se. Kada se ulje ohladi, sipajte ga u tegle.

Zatvorite tegle sa mariniranom ribom i čuvajte ih na hladnom mestu. Ne postoje tačne mere, jer one zavise od količine ribe koju želite da marinirate.

Služi se u mnogim varijantama, kao hladno predjelo sa sokom od limuna i isečenim crvenim lukom. Odlično meze!

Takođe možete dodati ruzmarin - nekoliko grančica (po želji). Kolutići od marinirane skuše su spremni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: