Torta od lubenice

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Torta od lubenice1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"I mi smo se oduševili idejom o torti od lubenice i kolačićima od lubenice baš kao i vi - zato ne možemo da dočekamo da je probamo"

Potrebni sastojci

  • lubenica - 1 komad (po mogućstvu bez semenki)
  • pavlaka - 500 ml, za kuvanje
  • šećer u prahu - 150 g
  • kokosovo brašno - 2 - 3 kašike
  • borovnice - 150 g (mogu i maline i drugo voće po izboru)
* merne jedinice

Način pripreme

Treba dobro da operete i osušite lubenicu. Odsecite dva poklopca lubenice i stavite je u posudu za pečenje sa visokom ivicom. Oštrim nožem odsecite koru sa strane, odstranjujući je celu, kao i beli unutrašnji deo.

Isecite lubenicuna dva dela poprečno i stavite na 1-2 sata u frižider.

Pomešajte pavlaku sa šećerom u prahu i mutite dok se ne dobije vazdušasti krem.

Namažite pavlakom gornji deo jedne kore od lubenice. Odozgo stavite drugu koru i pokrijte gornji deo i zidove preostalom pavlakom. Pospite kokosovim brašnom i ukrasite omiljenim voćem po izboru.

Na isti način možete da napravite odvojene male kolače.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: