Način pripreme
Skuvajte kinou u vreloj vodi, začinite himalajskom soli, biberom i nerafinisanim suncokretovim uljem oko 20 minuta.
Skidamo sa vatre i ostavljamo da upije vodu (u slučaju da ima viška, ocedimo).
Operemo i isečemo spanać i mladi luk. Sipamo ih u duboki keramički riganj sa dnom koje se ne lepi, prethodno ugrejemo nerafinisano suncokretovo ulje.
Promešamo i ostavljamo ispod poklopca na oko 5 minuta dok ne omekša. Nakon toga dodajemo kuvanu kinou i dva umućena jajeta, u posudi začinjena sa 2 prstohvata karija.
Lepo promešajte tako da jaja budu ravnomerno raspoređena i da se pomešaju sa zrnima kinoe. Začinimo mlevenim biberom iz mlina i himalajskom soli.
Pržimo još 5 minuta i skidamo sa vatre.
Po želji sipamo porciju u kalup za tortu, oblikujemo koru, pospemo iseckanim mladim lukom i ukrašavamo listićima bejbi spanaća i cveta nevena.
Seviramo atomatično i veoma ukusno jelo kinoa sa spanaćem i jajima - toplo, ispunjeno zasićenim ukusima!