Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kinoa sa spanaćem i jajima

Kinoa sa spanaćem i jajima

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661125k157
Kinoa sa spanaćem i jajima
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 5
19/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ideja za pripremu omiljene kinoe - sa spanaćem i jajima"

Potrebni sastojci

  • spanać - 3 šake listova (250 g)
  • mladi luk - ½ veze
  • jaja - 2 komada
  • biber - 1/3 kašičice
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • himalajska so - 1/3 kašike, po ukusu
  • kari - 1 - 2 prstohvata
  • bejbi spanać - nekoliko listića za ukras
  • neven - cvet za dekoraciju
  • za varivo
  • kino - ½ kašičice
  • himalajska so - ½ kašičice, ravna
  • biber - 1 - 2 prstohvata
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 1 kašičica
  • voda - 1 i ½ šoljice
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte kinou u vreloj vodi, začinite himalajskom soli, biberom i nerafinisanim suncokretovim uljem oko 20 minuta.

Skidamo sa vatre i ostavljamo da upije vodu (u slučaju da ima viška, ocedimo).

Operemo i isečemo spanać i mladi luk. Sipamo ih u duboki keramički riganj sa dnom koje se ne lepi, prethodno ugrejemo nerafinisano suncokretovo ulje.

Promešamo i ostavljamo ispod poklopca na oko 5 minuta dok ne omekša. Nakon toga dodajemo kuvanu kinou i dva umućena jajeta, u posudi začinjena sa 2 prstohvata karija.

Lepo promešajte tako da jaja budu ravnomerno raspoređena i da se pomešaju sa zrnima kinoe. Začinimo mlevenim biberom iz mlina i himalajskom soli.

Pržimo još 5 minuta i skidamo sa vatre.

Po želji sipamo porciju u kalup za tortu, oblikujemo koru, pospemo iseckanim mladim lukom i ukrašavamo listićima bejbi spanaća i cveta nevena.

Seviramo atomatično i veoma ukusno jelo kinoa sa spanaćem i jajima - toplo, ispunjeno zasićenim ukusima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: