Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač u Rerni»Pirinač sa spanaćem i jajima u rerni

Pirinač sa spanaćem i jajima u rerni

PolinaGPolinaG
Početnik
5171
Pirinač sa spanaćem i jajima u rerni
Fotografije: PolinaG
1 / 4
12/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Pirinač sa spanaćem i jajima u rerni - jedite smelo"

Potrebni sastojci

  • spanać - 300 - 400 g, svež
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica, crni ili vezica mladi
  • beli luk - 4 čena
  • sir - 150 g
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • jaje - 4 komada
  • so
  • biber
  • nana
  • ljuta aleva paprika - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi (ja to radim direktno u posudi za pečenje koju ću koristiti tokom celog procesa) dinstam sitno iseckan luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajem u njih očišćen, opran i isečen spanać.

Promešamo dobro i dinstamo dok i on ne omekša. Dodajemo opran pirinač i mešamo sve mnogo dobro, nakon 1-2 minuta dodajemo tri šolje vode, so, biber, ljutu alevu papriku i nanu po ukusu.

Stavljamo posudu za pečenje sa pirinčem u prethodno zagrejanu rernu mešajući s vremena na vreme.

Kada je pirinač upio skoro svu vodu dodajemo namrvljeni sir i kiselo mleko, pri čemu se ponovo sve dobro meša.

Vraćamo nazad u rernu dok se jelo sa pirinčem i spanaćem ne zapeče.

Malo pre nego što isključimo jelo pravimo lagana udubljenja (gnezda) u pirinču i dodajemo jaja.

Dopečemo dok jaja ne dobiju željenu tvrdoću.

Serviramo toplo i sa hladnim pivom/belim vinom.

Pirinač sa spanaćem i jajima u rerni može da se servira kao samostalno jelo i vegetarijanski garnirung.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: