Način pripreme
Ova glazura za torte je izuzetno jednostavna za pripremu i veoma je ukusna!
U šerpi kašikom promešamo sastojke - kakao u prahu, rogač, smeđi kristal šećer, nerafinisano suncokretovo ulje i vodu. Kada ih ravnomerno pomešamo - stavljamo na ringlu.
Čim provri, uz neprestano mešanje (da se ne bi presekla) - ostavljamo da vri oko 3 minute.
Kada je gotovo i kada se malo ohladi, čokoladna glazura se zgustila dovoljno za premazivanje (ako prestoji previše dugo, postoji mogućnost da se previše stegne) i spremna je da je koristimo za poslastičarska umetnička dela.
Već glaziranu tortu ostavljamo da prestoji, kako bi se blago stvrdnula, ali može da se posluži dok je još meke i glatke teksture.
Njome postižemo željeni poslastičarski efekat gustine i zasitnog sjaja.
Prirodna čvrsta čokoladna glazura za torte i za mnogo drugih vrsta slatkiša i deserata.
Neobično ukusno!