Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Glazure»Čvrsta čokoladna glazura za torte

Čvrsta čokoladna glazura za torte

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Čvrsta čokoladna glazura za torte
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
3 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
6 min.
"Možete koristiti ovu sjajnu čokoladnu glazuru za torte i razne druge slatkiše"

Potrebni sastojci

  • kakao - 2 supene kašike (u prahu)
  • rogač - 2 supene kašike (brašno)
  • smeđi šećer - 8 supenih kašika, punih (kristal)
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 10 supenih kašika, punih
  • voda - 10 supenih kašika, punih
* merne jedinice

Način pripreme

Ova glazura za torte je izuzetno jednostavna za pripremu i veoma je ukusna!

U šerpi kašikom promešamo sastojke - kakao u prahu, rogač, smeđi kristal šećer, nerafinisano suncokretovo ulje i vodu. Kada ih ravnomerno pomešamo - stavljamo na ringlu.

Čim provri, uz neprestano mešanje (da se ne bi presekla) - ostavljamo da vri oko 3 minute.

Kada je gotovo i kada se malo ohladi, čokoladna glazura se zgustila dovoljno za premazivanje (ako prestoji previše dugo, postoji mogućnost da se previše stegne) i spremna je da je koristimo za poslastičarska umetnička dela.

Već glaziranu tortu ostavljamo da prestoji, kako bi se blago stvrdnula, ali može da se posluži dok je još meke i glatke teksture.

Njome postižemo željeni poslastičarski efekat gustine i zasitnog sjaja.

Prirodna čvrsta čokoladna glazura za torte i za mnogo drugih vrsta slatkiša i deserata.

Neobično ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: