Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Glazure»Braon čokoladna glazura za tortu

Braon čokoladna glazura za tortu

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Braon čokoladna glazura za tortu
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
03/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Jedna od prvih stvari koju svaki poslastičar treba da zna je kako se sprema braon čokoladna glazura za tortu"

Potrebni sastojci

  • čokolada - 150 g
  • pavlaka - 150 ml, slatka
  • maslac - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u posudu na paru slatku pavlaku, čokoladu, koju ste prethodno nalomili na parčiće i maslac.

Možete da koristite i mlečnu i prirodnu čokoladu, prema vašim preferencijama.

Dobro je da voda ne provri i zato temperatura ringle treba da bude umerena. Promešajte povremeno dok se čokolada i maslac potpuno ne rastvore.

Nakon toga ostavite smesu da se blago ohladi, ali da ostane tečna. Prelijte njom dobro ohlađenu tortu.

Ova količina glazure je dovoljna za tortu prečnika 26-28 cm.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: