Obična patišpanj torta sa borovnicama

22/05/2020
"Najneobičnija obična patišpanj torta sa borovnicama "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 150 g
  • za krem
  • maskarpone - 400 g
  • pavlaka - 200 g, slatka
  • džem - 150 g, od borovnica
  • za premazivanje kora
  • džem - 4 supene kašike od borovnica
  • borovnice - za ukras /sveže/
* merne jedinice

Način pripreme

Odvajamo belanca od žumanaca. Belanca umutimo na čvrst sneg.

Žumanca pomešamo sa šećerom i mutimo oko 5-6 minuta mikserom na mekan krem.

Pomešamo umućena žumanca i belanca, mutimo žicom ručno. Postepeno dodajemo brašno i pažljivo rično mešamo dok se ne homogenizuje.

Sipamo smesu u pleh, obložen papirom za pečenje. Pečemo na 180 stepeni oko 20 minuta.

Ostavljamo pečenu koru da se potpuno ohladi i sečemo na 2 dela da dobijemo 2 kore.

Pripremamo krem tako što prvo umutimo pavlaku na mekan krem, a nakon toga dodajemo maskarpone i džem i ponovo mutimo dok se ne pomešaju sastojci.

Stavljamo jendu koru na orgovarjauću podlogu i namažemo džemom. Nakon toga odozgo rasporedimo polovinu krema i poravnamo.

Odozgo stavljamo drugu koru i namažemo samo odozgo kremom. Poravnamo i ukrašavamo svežim borovnicama.

Stavljamo patišpanj tortu na 5-6 sati u frižider da se stegne.

Obična patišpanj torta sa borovnicama je gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar