Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom. Mutite dok ne utrostruče svoj obim. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, nakon toga dodajte ulje i vanilu. Stavite smesu u kalup sa padajućim dnom (24 cm) sa prethodno obloženim papirom za pečenje, izravnajte i pecite koru za tortu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Pecite dok kora ne dobije zlatkastu boju i dok čačkalica zabodena u nju ne izađe suva. Izvadite je i ostavite da se u potpunosti ohladi. Isecite je. Treba da dobijete dve kore. Ako ne možete, posebno ispecite dve kore.
Za krem od maslaca umutite meki kravlji maslac sa prosejanim šećerom u prahu. Mutite dok se ne dobije sipkasti krem. U posebnoj posudi pomešajte kakao, čokoladu i pavlaku i istopite na pari. Neprestano mešajte dok se čokolada ne istopi. Skinite sa vatre i ostavite da se u potpunosti ohladi. Dodajte u delovima u umućeni maslac i neprestano mešajte mikserom dok se ne dobije homogena smesa. Za sirup zagrejte vodu dok ne proključa, dodajte šećer i mešajte dok se ne istopi.
Stavite jednu koru na tanjir za torte, prelijte i namažite kremom. Dodajte i drugu koru, prelijte i ponovo namažite kremom odozgo i sa strana. Stavite patišpanj tortu u frižider da se ohladi i zalijte ganašem kojeg ste istopili na pari.
Patišpanj tortu sa čokoladom ukrasite u skladu sa povodom i svojom maštom. Na primer vafl tompusima, čokoladnim kolačićima i fondanom.