Keks torta sa borovnicama i maskarponeom

22/07/2018
"Jednostavna za pripremu i toliko ukusna da ćete se teško uzdržati da je ne pojedete celu "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano476
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 2 paketa, običan
  • maskarpone - 300 g
  • šlag - 200 g
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • kristal šećer - 2 supene kašike
  • borovnice - 50 - 100 g, plave
  • tečna vanila - 2 - 3 kapljice
  • sveže mleko - 200 ml
  • borovnice - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo maskarpone, šećer u prahu i vanilu i mutimo. Sipamo cele borovnice i promešamo.

Keks potopimo u mleko /svaki keks 1-2 sekunde/ i poređamo u uzak pravougaoni pleh. Odozgo sipamo krem sa borovnicama i poravnamo.

Ređamo nakon toga drugi sloj natopljenog keksa sa mlekom. Tako ređamo dok ne potrošimo sastojke, završavamo keksom.

Pomešamo pavlaku sa kristal šećerom i namažemo tortu odozgo. Ukrašavamo borovnicama i stavljamo u frižider na 24 sata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar