Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa Pavlakom»Patišpanj torta sa maskarpone sirom i borovnicama

Patišpanj torta sa maskarpone sirom i borovnicama

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k443
Patišpanj torta sa maskarpone sirom i borovnicama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
28/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Jedan rođendan bi bio još nezaboravniji u prisustvu jedne vruhunske patišpanj torte"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • brašno - 7 supenih kašika
  • šećer - 7 supenih kašika
  • maskarpone - 500 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • limunov šećer - 1 kesica
  • ušećereni sirup - 1 šolja
  • borovnice - 200 g, zamrznute
  • slatko od borovnica - 3 supene kašike
  • želatin - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte belanca od žumanaca.

Umutite belanca u gust sneg zajedno sa solju pomoću miksera.

Dodajte žumanca jedno po jedno i nastavite sa mućenjem.

Dodajte šećer kašiku po kašiku, nastavljajući sa mućenjem.

Dodajte u etapama brašno i mešajte odozgo ka gore dok se ne usvoji.

Stavite i limunov šećer, prašak za pecivo i mešajte.

Sipajte testo u tepsiju prečnika 21 cm sa pokretnim prstenom i sa dnom obloženim kuhinjskim papirom.

Ispecite koru u zagrejanoj rerni do 200 g.

Proverite da li je kora gotova pomoću drvenog štapića.

Ohladite patišpanj i isecite ga kroz sredinu kako bi se dobile dve kore.

Prelijte ušećerenim sirupom /možete da koristite sok omiljenog kompota.

Umutite pavlaku, dodajte maskarpone sir i nastavite sa mućenjem dok se ne dobije gusti krem.

Stavite prvu koru na odgovarajući tanjir, namažite kremom, pospite borovnicama.

Stavite ponovo krem od pavlake i zalepite drugu koru.

Tortu premažite kremom i garnirajte je tako što našpricate njene zidove.

Rastvorite želatin u hladnoj vodi. Nakon što nabubri, zagrejte ga pazeći da tečnost ne provri.

Dodajte slatko od borovnica i izmešajte.

Nakon što počne proces želatiranja, sipajte na površinu torte sa pavlakom.

Ostavite patišpanj tortu sa maskarpone sirom i borovnicama na otprilike 3-4 sata u frižideru, nakon čega isecite i poslužite.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: