Način pripreme
Odvojte belanca od žumanaca.
Umutite belanca u gust sneg zajedno sa solju pomoću miksera.
Dodajte žumanca jedno po jedno i nastavite sa mućenjem.
Dodajte šećer kašiku po kašiku, nastavljajući sa mućenjem.
Dodajte u etapama brašno i mešajte odozgo ka gore dok se ne usvoji.
Stavite i limunov šećer, prašak za pecivo i mešajte.
Sipajte testo u tepsiju prečnika 21 cm sa pokretnim prstenom i sa dnom obloženim kuhinjskim papirom.
Ispecite koru u zagrejanoj rerni do 200 g.
Proverite da li je kora gotova pomoću drvenog štapića.
Ohladite patišpanj i isecite ga kroz sredinu kako bi se dobile dve kore.
Prelijte ušećerenim sirupom /možete da koristite sok omiljenog kompota.
Umutite pavlaku, dodajte maskarpone sir i nastavite sa mućenjem dok se ne dobije gusti krem.
Stavite prvu koru na odgovarajući tanjir, namažite kremom, pospite borovnicama.
Stavite ponovo krem od pavlake i zalepite drugu koru.
Tortu premažite kremom i garnirajte je tako što našpricate njene zidove.
Rastvorite želatin u hladnoj vodi. Nakon što nabubri, zagrejte ga pazeći da tečnost ne provri.
Dodajte slatko od borovnica i izmešajte.
Nakon što počne proces želatiranja, sipajte na površinu torte sa pavlakom.
Ostavite patišpanj tortu sa maskarpone sirom i borovnicama na otprilike 3-4 sata u frižideru, nakon čega isecite i poslužite.
Prijatno!