Čokoladni veganski krem

23/05/2020
"Unikatni čokoladni veganski krem - obavezno probajte "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • leblebije - voda iz konzerve (oko 120 ml)
  • crna čokolada - 1 komad
  • esencija vanile 1 ampula
  • šećer u prahu - oko 3 kašičice
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Čokolada se istopi na vodenoj pari.

Nakon toga se skida sa ringle, promeša se sa vanilom i ostavlja se sa strane da se malo ohladi.

Dok se hladi, voda iz konzerve sa leblebijama (ili ista količina domaćih skuvanih leblebija) se sipa u posudu i muti se mikserom, isto kao što se belanca mute u sneg.

Kada tečnost dobije izgled umućenih belanaca u sneg, dodaje se so i šećer u prahu i muti se još malo dok se dobro ne pomeša.

Kada se čokolada malo ohladila, od nje se dodaje po 1 kašika i sasvim pažljivo se meša samo kašikom ili špatulom, i tako malo po malo dok se ne doda sva čokolada.

Ukusni čokoladni krem se rasporedi u posudice i ostavlja se u frižideru da se dobro stegne.

Odozgo se dobija sasvim krhka korica, a unutra ostaje mekani lagani čokoladni veganski krem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar