Način pripreme
Čokolada se istopi na vodenoj pari.
Nakon toga se skida sa ringle, promeša se sa vanilom i ostavlja se sa strane da se malo ohladi.
Dok se hladi, voda iz konzerve sa leblebijama (ili ista količina domaćih skuvanih leblebija) se sipa u posudu i muti se mikserom, isto kao što se belanca mute u sneg.
Kada tečnost dobije izgled umućenih belanaca u sneg, dodaje se so i šećer u prahu i muti se još malo dok se dobro ne pomeša.
Kada se čokolada malo ohladila, od nje se dodaje po 1 kašika i sasvim pažljivo se meša samo kašikom ili špatulom, i tako malo po malo dok se ne doda sva čokolada.
Ukusni čokoladni krem se rasporedi u posudice i ostavlja se u frižideru da se dobro stegne.
Odozgo se dobija sasvim krhka korica, a unutra ostaje mekani lagani čokoladni veganski krem.