Pohovane pileće grudi iz rerne

23/05/2020
"Prijatno sa pohovanim pilećim grudima iz rerne "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano147
  • Pregledi tokom meseca147
  • Pregledi tokom sedmice14
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 600 g
  • jaja - 3 komada
  • senf - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • soja sos - 1 kašičica
  • brašno - 1 šoljica
  • prezle - 2 šolje
  • za prilog
  • paradajz
  • krastavac
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi sečemo na dva ili tri dela, zavisi od debljine.

U jednoj posudi razbijemo tri jajeta, dobro umutimo, nakon toga dodajemo so, senf, soja sos, biber i promešamo.

U tanjir stavljamo brašno i uvaljamo, nakon toga stavljamo u posudu sa jajima, promešamo meso u posudi i stavljamo u frižider na dva sata da se marinira.

Marinirane pileće grudi uvaljamo u prezle i ređamo u pleh, obložen papirom za pečenje i pečemo oko 45 minuta na 180 stepeni. Naravno, možemo pržiti pohovanu piletinu.

Serviramo pohovane pileće grudi iz rerne sa prilogom od paradajza i krastavaca.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar