Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pohovane pileće grudi sa sosom od kiselog mleka

Pohovane pileće grudi sa sosom od kiselog mleka

Pohovane pileće grudi sa sosom od kiselog mleka
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Pileće grudi, servirane sa mlečnim sosom - prosto da poližete prsteO"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad, cele
  • himalajska so
  • biber
  • začini - po ukusu (kari, origano...)
  • Za pohovanje
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 1 šolja
  • Za sos
  • kiselo mleko - 125 g
  • majonez - 1 kašika
  • krem sir - 1 kašike
  • luk - prstohvat, u prahu
  • beli luk - prstohvat, u prahu
  • origano - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Operite grudi i isecite ih na debele šnicle. Pospite solju i začinima. Ostavite pola sata.

U jednom tanjiru umutite jaje, a u drugi stavite prezle.

U posudu dodajte sve sastojke za sos. Promešajte žicom i sačuvajte.

Potopite šnicle direktno u jaje, a nakon toga uvaljate u prezle.

Ispržite u tiganju sa masnoćom dok ne postanu zlataste. Izvadite na kuhinjski ubrus pohovanu piletinu.

Servirajte pohovane pileće grudi sa sosom od kiselog mleka - u odgovarajući tanji jedna šnicla i malo sosa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: