Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pirinač na tiganju»Postan pirinač sa paradajzom u šerpi

Postan pirinač sa paradajzom u šerpi

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Postan pirinač sa paradajzom u šerpi
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Još jedan ukus detinjstva koji nazivamo postan pirinač sa paradajzom u šerpi"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 velika
  • beli luk - 2 čena
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - 2 konzerve
  • biber
  • šećer - 1 kašičica
  • so
  • lovorov list - 2 komada
  • bujon - 1 kocka, namrvljen
  • peršun
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šergarepa se iseku na sitne kocke, a beli luk se usitni.

U zagrejanom ulju se zaprži isečeno povrće, dok luk ne počne da postaje prozračan.

U njega se dodaje opran i oceđen pirinač i on se blago zaprži.

Sipa se paradajz i šolja vode.

Stavljaju se začini i peršun, promeša se i poklopi.

Nakon što provri stavlja se na slabu vatrudok se s vremena na vreme meša da se ne zalepi.

Kada je pirinač sa paradajzom već skuvan, trebalo bi da je već upio svu tečnost, ali ako još nije može da se ostavi nekoliko minuta na ringli bez poklopca, da ispari preostala tečnost.

Na kraju pre serviranja posni pirinač sa paradajzom u šerpi se posipa usitnjenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: