Postan pirinač u rerni

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Postan pirinač u rerni
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Vaš lični izbor je ako želite da ovaj pirinač garnirate šniclom ili kobasicom"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • masnoća - 80 ml ulja
  • paprike - ili drugo povrće
  • so - po ukusu
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte masnoću u tiganju i upržite sitno naseckane luk i šargarepu.

Dodajte prethodno oprani pirinač i promešajte. Upržite i pirinač.

Prebacite smesu u tepsiju i začinite začinima.

Dodajte 4-5 šolja vode i stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok pirinač ne upije vodu.

Pirinač u rerni je veoma ukusan. Posni pirinač u rerni poslužite dok je topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: