Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač u Rerni»Postan pirinač sa prazilukom, pečurkama i maslinama

Postan pirinač sa prazilukom, pečurkama i maslinama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Postan pirinač sa prazilukom, pečurkama i maslinama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
09/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Postan pirinač koji vas neće ostaviti gladnim, jer ima još mnogo ukusnih sastojaka"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • praziluk - 4 - 5 strukova
  • pečurke - 300 g (sveže)
  • masline - 150 g
  • paradajz - 2 kašike (iz konzerve)
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • so
  • biber
  • kari
  • nana
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite praziluk na krupno. Stavite ga da se dinsta sa uljem. Čim omekša i postane prozračan dodajte opran pirinač i mešajte neprestano.

Čim se pirinač zaprži, dodajte pečurke i paradajz iz konzerve. Sipajte i dve šolje tople vode.

Promešajte i stavite začine i so po ukusu. Ostavite na ringli nekoliko minuta.

Sipajte pirinač u posudu za pečenje. Poređajte odozgo masline i prelijte sa još jednom šoljom tople vode.

Stavite jelo u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 40-50 minuta dok pirinač ne bude gotov.

Ako je neophodno tokom pečenja možete da dodate još sasvim malo vode. Sjajan posni pirinač!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: