Način pripreme
Kačkavalj ostavljamo u zamrzivaču bar 20 minuta da se stegne.
Za to vreme prosevamo brašno u posudi i pomešamo sa prstohvatom belog luka u prahu.
U dve posebne posude odvojimo belanca od žumanaca.
Belanca umutimo na sneg sa prstohvatom soli, a žumanca pomešamo sa belim lukom, senfom i pivom.
Smesu od žumanaca dodajemo u brašno i klasičnu smesu za pohovanje mutimo dok ne dobijemo kašu uz pomoć žice.
U delovima dodajemo i belanca i mutimo spatulom da ne padne obim. Smesa za pohovanje Patafri treba da bude konsistencije testa za patišpanj.
Vadimo kačkavalj iz zamrzivača, isečemo na kockice prečnika 1.5 cm na 1, 5 cm, potapamo u brašno, posle u smesu za pohovanje i pržimo pohovani kačkavalj u ugrejanom ulju.
Napomena: Kačkavalj možette pohovati na mnogo načina, uvek ste dobrodošli da koristite naše recepte za pohovani kačkavalj.