Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Grickalice uz pivo»Pohovani kačkavalj sa pastom Patafri

Pohovani kačkavalj sa pastom Patafri

Pohovani kačkavalj sa pastom Patafri
Fotografije: stanimira karadjova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Pogledaj još jedan način za pohovanje kačkavalja - iznenadićemo vas"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 400 g
  • pivo - 200 g, svetlo
  • jaja - 2 komada, cela
  • belanca - 2 komada
  • so - 2 prstohvata
  • beli luk - 1 čen, sitno iseckan
  • senf - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Kačkavalj ostavljamo u zamrzivaču bar 20 minuta da se stegne.

Za to vreme prosevamo brašno u posudi i pomešamo sa prstohvatom belog luka u prahu.

U dve posebne posude odvojimo belanca od žumanaca.

Belanca umutimo na sneg sa prstohvatom soli, a žumanca pomešamo sa belim lukom, senfom i pivom.

Smesu od žumanaca dodajemo u brašno i klasičnu smesu za pohovanje mutimo dok ne dobijemo kašu uz pomoć žice.

U delovima dodajemo i belanca i mutimo spatulom da ne padne obim. Smesa za pohovanje Patafri treba da bude konsistencije testa za patišpanj.

Vadimo kačkavalj iz zamrzivača, isečemo na kockice prečnika 1.5 cm na 1, 5 cm, potapamo u brašno, posle u smesu za pohovanje i pržimo pohovani kačkavalj u ugrejanom ulju.

Napomena: Kačkavalj možette pohovati na mnogo načina, uvek ste dobrodošli da koristite naše recepte za pohovani kačkavalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: