Način pripreme
Prvo pravimo koru. Odvojimo žumanca od belanaca. Belanca umutimo u sneg.
Žumanca umutimo u vazdušast krem sa šećerom. Nakon toga u njih dodajemo vanilu, kakao, brašno i prašak za pecivo. Lepo umutimo i ovu smesu u delovima sipamo u umućena belanca, pažljivo mešajući rukom ujednačenim pokretima.
Sipamo ovu smesu u tepsiju, obloženu papirom za pečenje, koji treba da bude većeg prečnika od kalupa u koji ćemo ređati omiljeni parfe.
Pečemo na 180 stepeni otprilike 10-15 minuta. Koru ostavljamo sa strane da se u potpunosti ohladi. Nakon toga samim kalupom u koji ćemo ređati tortu sečemo krug. Stavljamo ga u kalup i prelivamo sa 3-4 supene kapike soka iz kompota.
Pravimo krem tako što prvo pomešamo ceđeno mleko, kiselu pavlaku, šećer i vanilin šećer i mešamo kašikom.
Nakon toga rastopimo želatin u 4 supene kašike vode i ostavljamo da nabubri. Nakon toga ga zagrevamo na vodenoj pari dok se ne istopi i sipamo u krem. Veoma dobro mešamo i sipamo krem na koru. Zagladimo i stavljamo u frižider na sat vremena.
Za žele rastopimo želatin u 4 supene kašike vode, ostavljamo ga da nabubri, zagrevamo ga dok se ne istopi i sipamo u kompot, voće takođe treba da bude unutra. Mešamo, ostavljamo na kratko da počne da se steže i prelivamo stegnuti parfe.
Stavljamo parfe sa želatinom i kiselom pavlakom u frižider na 24 sata i nakon toga serviramo.