Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Gratin»Gratin sa spanaćem i šparglama

Gratin sa spanaćem i šparglama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841002k240
Gratin sa spanaćem i šparglama
Fotografije: Ivelina
1 / 6
26/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Gratin sa spanaćem i šparglama kojim ćete oduševiti sve za stolom"

Potrebni sastojci

  • špargle - 1 kg, bele
  • listovi spanaća - 500 g, sveži ili zamrznuti
  • paradajz - 4 komada
  • parmaska šunka - 8 kriški
  • sir - 100 g, izrendan
  • parmezan - 50 g
  • žumance iz jajeta - 2 komada
  • pavlaka - 5 supenih kašika
  • maslac - 20 g
  • šećer - 1 kašičica
  • indijski orah - prstohvat
  • čili - prstohvat
  • paprika - šarena, sveže mlevena, po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite paradajz i isecite ga na kockice.

Pomešajte pavlaku, žumance iz jajeta, paradajze i izrendani sir zajedno i začinite biberom, solju i indijskim orahom.

Kuvajte špargle u ključaloj posoljenoj vodi sa maslacem i šećerom otprilike 15 minuta. Moje špargle su veom krupne i to vreme je bilo savršeno za njihovo kuvanje, ako su vaše malo manje, smanjite kuvanje na 8 minuta.

Ravnomerno rasporedite polovinu spanaća u nauljenu tepsiju za pečenje. Uvijte kriške šunke oko špargli i rasporedite ostali deo spanaća po njima.

U zavisnosti od količine, uvijte 2-3 štapića špargli kriškom šunke i stavite u posudu za pečenje.

Sada rasporedite smesu od paradajza i sira po njima.

Pecite ukusni gratin u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom na 200°C na srednoj šipci otprilike 10-15 minuta, u zavisnosti od vašeg ukusa, dok se ne dobije zlatkasto žuta boje ili blago smeđkasta.

Servirajte gratin sa spanaćem direktno u tepsiji za pečenje.

P.S. Recept za gratin sa spanaćem i šparglama bude sjajan i bez spanaća, kao što ćete videti na fotografijama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: