Način pripreme
Ogulite paradajz i isecite ga na kockice.
Pomešajte pavlaku, žumance iz jajeta, paradajze i izrendani sir zajedno i začinite biberom, solju i indijskim orahom.
Kuvajte špargle u ključaloj posoljenoj vodi sa maslacem i šećerom otprilike 15 minuta. Moje špargle su veom krupne i to vreme je bilo savršeno za njihovo kuvanje, ako su vaše malo manje, smanjite kuvanje na 8 minuta.
Ravnomerno rasporedite polovinu spanaća u nauljenu tepsiju za pečenje. Uvijte kriške šunke oko špargli i rasporedite ostali deo spanaća po njima.
U zavisnosti od količine, uvijte 2-3 štapića špargli kriškom šunke i stavite u posudu za pečenje.
Sada rasporedite smesu od paradajza i sira po njima.
Pecite ukusni gratin u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom na 200°C na srednoj šipci otprilike 10-15 minuta, u zavisnosti od vašeg ukusa, dok se ne dobije zlatkasto žuta boje ili blago smeđkasta.
Servirajte gratin sa spanaćem direktno u tepsiji za pečenje.
P.S. Recept za gratin sa spanaćem i šparglama bude sjajan i bez spanaća, kao što ćete videti na fotografijama.