Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Gratin»Ukusan gratin sa spanaćem

Ukusan gratin sa spanaćem

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
578972k231
Ukusan gratin sa spanaćem
Fotografije: Ivelina
1 / 2
13/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Užitak za oči, užitak za nepce - ime mu je gratin sa spanaćem"

Potrebni sastojci

  • spanać - 350 g, odmrznut i oceđen
  • mladi luk - 1 veza
  • ementaler - 60 g sir
  • mirođija - 2 supene kašike, sitno iseckana
  • belanca - 4 čena
  • belanca - 2 komada
  • jaja - 3 velika
  • nemasno mleko - 1/4 šolje
  • parmezan - 2 supene kašike, izrendan
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1/4 kašičice, mleveni
  • feta - 200 g, sir
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte rernu do 180 stepeni.

Ugrejte maslinovo ulje u tiganju dodajte mladi luk, iseckan na krugove. Kuvajte 5 minuta ili dok ne omekša.

U maloj posudi pomešajte spanać, beli luk, rendani ementaler, mrvljeni feta sir, parmezan, so, biber i mirođiju.

Dodajte mekani i dinstani mladi luk u smesu sa spanaćem i sirevima.

U drugoj posudi umutite jaja dok se ne udvostruče i pažljivo promešajte.

Prelijte povrće mlekom i jajima i pažljivo promešajte.

Umutite belanca na sneg i dodajte po malo u smesu, mešajte pažljivo da ne padnu belanca.

Namažite kalup za gratin sa masnoćom po izboru. Sipajte pažljivo smesu od spanaća sa jajima.

Poređajte na gratin od povrća čeri paradajz, isečen na krugove.

Stavite gratin od spanaća u ugrejanu rernu.

Pecite 25-30 minuta, proverite nožem tako što ćete ga staviti blizu centra, treba da izađe suv.

Ostavite ukusni gratin sa spanaćem da stoji 8-10 minuta pre nego što ga isečete na 8 komada.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti