Način pripreme
1. Ogulite i skuvajte slatki krompir, nakon toga ga iscedite od vode. U njega stavite maslac, biber i so i pasirajte ne trudeći se da bude savršeno fino. Možete i gnječiti viljuškom.
2. Ostavite gotov krompir pire da se ohladi i u njega razbijte jaje.
3. U blender stavite da se zajedno samelju hleb, mladi beli luk, kačkavalj i peršun.
Sipajte smesu u sve ostalo, začinite kuminom i sa još soli, ukoliko je potrebno. Ove ukusne krompir ćufte sjajno idu i s nečim ljućim, ako tako volite, stavite i ljutu papričicu ili usitnjenu suvu papričicu.
4. Promešajte smesu i ukoliko je retka, zgustite je s malo prezli kako bi postala lakša za oblikovanje.
5. Zagrejte ulje na umerenoj vatri. Pravite loptice, uvaljajte u brašno i spljeskajte u ćuftice.
6. Ispržite mekane ćuftice da se dobije zlatkasta boja i vadite na ubrus, koji će apsorbovati višak masnoće.
Nežne, ukusne i drugačije krompir ćufte od slatkog krompira koje će vam postati omiljene.
Prijatno!