Način pripreme
Oljuštimo bundevu, isečemo na kockice, stavljamo u posudu sa vodom i skuvamo. Nakon što se skuva, ocedimo i ostavljamo.
U dubokoj posudi pomešamo dve vrste brašna, šećer, prašak za pecivo i so. Sve sastojke dobro promešamo.
Izgnječimo bundeu i u nju dodajemo javorov sirup i ulje.
Počinjemo da mešamo tečne sastojke i suve, u suve sipamo tečne i promešamo.
Od smese ostavljamo jedan deo, u njega dodajemo cimet i dobro promešamo.
Na dno kalupa sipamo smesu sa kakaom i preko njega preostalu smesu, ali prethodno namažemo uljem i posipamo kalup brašnom.
Stavljamo u rernu i pečemo kolač u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne bude gotovo.
Posni kolač sa bundevom je veoma ukusno.
Recept za posni kolač je pripremljen. Neka vam je slatko!