Način pripreme
100 ml pavlake ugrevamo da provri. Sipamo preko izlomljene čokolade. Promešamo i ostavljamo da se ohladi.
Žumanca pomešamo sa maskarpone sirom i šećerom i stavljamo na paru. Krem kuvamo dok se ne zgusne (7-8 minuta).
Ostavljamo da se ohladi.
Preostalu tečnu pavlaku mutimo dok se ne zgusne. Dodajemo hladan krem.
Beli ganaš (pavlaku + belu čokoladu) mutimo.
U kafu dodajemo Marsalu.
Na odgovarajući poslužavnik stavljamo malo krema. Poređamo 7 piškota na sekund potopljenih u kafu.
Preko stavljamo beli ganaš, a preko njega 1/2 krema. Nakon toga drugi red piškota, beli ganaš i krem.
Tiramisu stavljamo u frižider na 2-3 sata.
Neposredno pre serviranja tiramisu sa belom čokoladom posipamo kakaom.
Neka vam je slatko!