Način pripreme
Skuvajte krompir, oljuštite ga i isecite po dužini, tako da dobijete dve jednake polovine.
Pomoću kašičice izdubite rupu i svakoj polovini, tako da se dobije čamac.
Svaki čamac pospite sa malo soli.
Spremite smesu kojom ćete napunite čamce od krompira.
Zagrejte ulje i maslac, izdinstajte na sitno isečen luk 2-3 minuta.
Dodajte slaninu, isečenu na sitne parčiće i dinstajte još 5 minuta, nakon toga dodajte narendan paradajz. Dinstajte još 5 minuta.
Sklonite smesu sa vatre i dodajte topljeni sir i biber.
Promešajte dobro smesu i njom napunite krompir.
Poređajte ih u podmazanu posudu za pečenje.
Stavite posudu u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta.
Servirajte punjeni krompir sa slaninom u rerni topao i posut svežim peršunom.