Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Kukuruzni hlepčići sa sodom

Kukuruzni hlepčići sa sodom

Kukuruzni hlepčići sa sodom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
9
"Naši kukuruzni hlepčići sa sodom kojima se svi za trpezom dive"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 250 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 ravna kašičica
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kisela voda - 2 kašike
  • ulje - 4 kašike
  • kukuruzno brašno - 200 g
  • brašno - oko 1 šolja ili dok testo ne bude meko
  • sir - 100 g
  • semenke
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa solju pomoću viljuške.

U kiselom mleku se promeša soda za hleb i prašak za pecivo da naraste i sipa se u jaja.

Dodaje se ulje, kisela voda, kašičica šećera i meša se.

Sipa se kukuruzno brašno i nakon njega se dodaje šolja belog brašna i narmvljeni sir.

Dobija se srednje testo, od koga kidamo loptice i poređamo u posudu za pečenje, pre čemu se pripremljeni kukuruzni hlepčići probodu čačkalicom.

Preko naših soda hlepčića se posipaju semenke i peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postanu zlatasti.

Jedemo kukuruzne hlepčiće sa sodom za ručak, može i za sendviče.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: