Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene vekne»Hlepčići sa povrćem

Hlepčići sa povrćem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Hlepčići sa povrćem
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
13
"Umesto dodadnog hleba iz prodavnice, jedite apetitne hlepčiće sa povrćem, pripremljene sa mnogo mašte"

Potrebni sastojci

  • brašno - 450 g, belo
  • griz - 100 g
  • kvasac - 7 suv
  • voda - 300 ml, mlaka
  • med - 1 supena kašika
  • beli luk - 2 čena
  • majčina dušica - 1 kašiča
  • paprike - 2 komada, crvene pečene
  • masline - iseckane
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu sa solju i dodajte griz i kvasac. Napravite udubljenje i u sredinu stavite med i 2 supene kašike maslinovog ulja.

Zamesite meko testo sa mlakom vodom.

Ostavite na toplom da nadođe oko jedan sat u posudi namazanoj maslinovim uljem, dok se ne udvostruči. Preostalo maslinovo ulje ugrejte za belim lukom i začinima. Kratko promešajte i ostavite da se ohladi.

Nadošlo testo se razvija na list debljine oko 1 cm. Namaže se belim lukom sa maslinovim uljem i posipa iseckanim pečenim paprikama i maslinama.

Uvija se u čvrst rolat i seče na komade debljine oko 5 cm. Komadi se ređaju u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju jedno od drugog.

Ostavljamo ponovo da nadođe oko 30 minuta. Namažemo maslinovim uljem i posipa solju. Peče se u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: