Način pripreme
Prosejte brašno u posudu sa solju i dodajte griz i kvasac. Napravite udubljenje i u sredinu stavite med i 2 supene kašike maslinovog ulja.
Zamesite meko testo sa mlakom vodom.
Ostavite na toplom da nadođe oko jedan sat u posudi namazanoj maslinovim uljem, dok se ne udvostruči. Preostalo maslinovo ulje ugrejte za belim lukom i začinima. Kratko promešajte i ostavite da se ohladi.
Nadošlo testo se razvija na list debljine oko 1 cm. Namaže se belim lukom sa maslinovim uljem i posipa iseckanim pečenim paprikama i maslinama.
Uvija se u čvrst rolat i seče na komade debljine oko 5 cm. Komadi se ređaju u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju jedno od drugog.
Ostavljamo ponovo da nadođe oko 30 minuta. Namažemo maslinovim uljem i posipa solju. Peče se u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta.