Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Hlepčići sa lugom

Hlepčići sa lugom

Hlepčići sa lugom
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
13
"Neobični mali hlepčići sa lugom - pogledajte kako da ih pripremite i uživajte u ukusu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • kvasac - 1 kesica, suvi (7 g)
  • voda - 250 ml, mlaka
  • ulje - 3 supene kašike
  • Za lugu
  • voda - 2 l
  • soda za hleb - 7 supenih kašika
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Od sastojaka za testo se umesi glatko, meko i elastično testo. Nakon toga se podeli na lopte koje se ređaju u nauljenu tepsiju i stavljaju se da narastu na 40 minuta.

Unapred spremite 7 supenih kašika sode za hleb u posudici.

Dve litre vode stavite da provru i nakon toga sodu stavite u njih. U početku mnogo vri, zato skinite sa ringle.

Kada prestane da kipi, ponovo vratite na ringlu. Umočite toliko hlepčića koliko možete tako da imate mesto za okretanje hlepčića. Držite svaki hlepčić po minutu sa svake strane.

Nakon toga rešetkastom kašikom vadite hlepčiće, ocedite ih, nakon toga ih poređajte u tepsiju prethodno obloženu papirom za pečenje. Napravite razreze nožem po hlepčićima.

Pospite susamom i hlepčiće pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 20 minuta.

Hlepčići sa lugom su veoma ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: