Način pripreme
1. Pomešaju se mleveno meso, so, aleva paprika i biber. Crni luk i šargarepa se oljušte i iseku na sitno. Dodaju se u mleveno meso. Dodaje se jedno sirovo jaje. Sipaju se prezle. Zamesi se dobro u homogenu smesu.
2. Na radnu površinu se stavlja list aluminijumske folije. ODozgo se u ravnomernom sloju razvije začinjemo mleveno meso.
3. Jaja se oljušte i stavljaju se u sredinu sloja mlevenog mesa.
4. Pomoću folije se uvijaju krajevi mlevenog mesa preko jaja, kao da se formira somun. Lisnato testo se razvija na nabrašnjenoj radnoj površini.
Važno: Uverite se da je list dovo, jno veliki da može da zagrne rolat.
5. Belance i žumance poslednjeg jajeta se razdvoje. Testo se maže umućenim belancem poslednjeg jajeta. Posipa se zaprženim mladim lukom.
6. Rolat sa mlevenim mesom se stavlja u centar kore lisnatog testa. Krajevi testa se uvijaju tako da se zagrne slani lisnati rolat.
7. Posuda za pečenje se dobro namaže. Stavlja se rolat Stefani i maže se odozgo žumancem od poseldnjeg jajeta i uljem. Zagrnuta strana treba da bude na dole.
8. Rolat se stavlja u prethodno zagrejanu rernu do 180 stepeni na 45 minuta.
Nek vam je slatko uz ovaj mini rolat Stefani u lisnatom testu!