Način pripreme
Očistite pečurke i luk i sitno iseckajte.
Dinstajte luk u dubokoj posudi, dodajte isečene pečurke i majčinu dušicu i kuvajte nekoliko minuta. Sklonite majčinu dušicu.
Začinite svinjski file i propžite sa svih strana.
Ostavite da se ohladi i namažite senfom.
Rasporedite providnu foliju na radnu površinu, poređajte slaninu i odozgo rasporedite pečurke i luk, preko stavite komade mesa.
Uvijte ih u rolat i stavite u frižider na oko 30 minuta.
Razvucite lisnato testo i stavite meso u centar - namažite oko njega žumancem.
Uvijte meso dobro i isecite višak ivica.
Vratite slani rolat u frižider na oko 10 minuta.
Namažite nakon toga žumancem, napravite nekoliko proreza preko, poslite i stavite da se peče na 200 stepeni oko 20 minuta. Nakon toga smanjite stepene na 180 i pecite još 15 minuta.
Praznični rolat u lisnatom testu je veoma ukusan.