Način pripreme
Pileći bataci se iseku na komade veličine porcija i proprže se sa obe strane u tiganju sa uljem. Vade se i pebacuju se u tepsiju.
U istoj masnoći se proprži sitno iseckan luk, beli luk i crvena i zelena paprika. Zajedno sa masnoćom i prebacuju se u piletinu.
Šargarepa i krompiri se iseckaju na kolutiće ili štapiće i takođe se dodaju u tepsiju.
Oceđeni od vode grašak i pečurke se dodaju u ostalo povrće, zalivaju se s malo vode iz pečuraka u kojoj se umutio paradajz pire, sve se posipa solju, crnim biberom i iseckanom divljom nanom.
Tepsija se pokriva aluminijumskom folijom i stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na srednju rešetku i uključeni ventilator na otprilike sat vremena.
Na kraju se folija skida i piletina sa povrćem se vraća u rernu na još nekoliko minuta dok povrće i meso i porumene.
Prijatno!