Način pripreme
Oljušteni krompir isečemo na kockice i kuvamo dok ne omekšaju, bude brzo. Oceđene, viljuškom izgnječimo kao za običan krompir pire, može i gnječilicom.
Dodajemo sitno iseckan luk, pera, mladi luk, peršun, čubar, male kockice šunke i renani kačkavalj.
Razbijemo jedno jaje i dodajemo 1 supenu kašiku brašna u smesu. Promešamo kao za mleveno meso i začinomo biberom.
Ostavljamo da se ohladi smesa za ćuftice od krompira u frižideru, inače će se krompir raspasti ako je smesa topla. Posle oblikujemo ćuftice sa krompirom i šunkom da budu srednje veličine, topimo ruke u brašno.
Ređamo ih na foliju i za to vreme ugrevamo ulje. Odozgo ćuftice posipamo brašnom.
Viljuškom ih uzimamo odozdo i stavljamo u tiganj. Pržimo sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Okrećemo viljuškom i posle vadimo gotove ćuftice. Veoma su ukusne za ručak. Prijatno!