Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ćufte od krompira»Ćuftice od krompira sa slaninom i kačkavaljem

Ćuftice od krompira sa slaninom i kačkavaljem

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Ćuftice od krompira sa slaninom i kačkavaljem
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
20
"Naše omiljene ćuftice od krompira su one u kojima ima mnoooogo slanine"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • jaja - 1 komad + 1 komad da se uvalja
  • kačkavalj - 100 g
  • slanina - 100 g
  • so
  • biber - po ukusu
  • prezle - da se uvalja
  • brašno - da se uvalja
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite krompir približno jednake veličine.

Krompir operite tekućom vodom i stavite u dubokou posudu, sipajte vodu koliko da pokrije i skuvajte.

Veoma je važno da se krompir skuva neoljušten, ako ih skuvate oljuštene, postaće vodeni i tako će smesa od krompira biti tečna i ćuftice od krompira će se raspasti.

Kad bude gotov, prelijte hladnom vodom i ostavite da se ohlade. Veoma je važno da se ne ohlade potpuno, pošto će se teže gnječiti. Da biste lakše, brže i bolje izgnječili krompir pire, preporučuje se da se gnječi dok su još topli

Oljuštite i izgnječite, začinite solju i biberom po ukusu.

Pripremite naved tako što izrendate kačkavalj, a slaninu sečete na komadiće (po želji možete samleti u blenderu, da se spoji sa kačkavaljem).

Napravite loptice, u sredini napravite rupicu, kašikom stavite nadev, stavite još malo smese od krompira iznad nadeva i obilujte ćufte. I tako dok od cele smese ne napravite ćuftice.

Gotove ćuftice uvaljajte u jaje i brašno /ili prezle, i pržite u dubokoj posudi sa mašću. Veoma je važno da mast pokrije bar pola visine ćuftica i da bude prethodno ugrejana, pošto će u protivnom biti masne i rizikujemo da se raspadnu.

Moj savet, da ne ostanu tamne, uvaljajte ih u belance a žumance stavite u smesu od krompira.

Ćuftice možete peći i u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove (meni to oduzima oko 20 minuta)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: