Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Klasične krofnice

Klasične krofnice

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Klasične krofnice
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
"Ostavite istoričarima da spore o tome koja je domovina krofnice, vi uzmite još jednu klasičnu krofnicu i zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml
  • svež kvasac - 1/2 kocke
  • šećer - 5 kašika
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 150 ml
  • so - 1 prstohvat
  • vanila - 1 komad
  • brašno - 700 g
  • još
  • ulje - za prženje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u svežem mleku i stavite jednu kašiku šećera.

Ostavite kratko da se aktivira. Dodajte u ovu smesu preostali šećer, jaja, ulje i vanilu.

Prosejte brašno, napravite udubljenje, pospite so sa strane. Sipajte smesu u udubljenje i zamesite meko testo. Pokrijte krpom i ostavite da naraste 20 minuta.

Razvijte testo u koru, isecite pomoću šolje krugove.

Plastičnim poklopcem boce ili manjom šoljom isecite u svakom krugu u sredini rupu.

Ostavite krofnice da narastu 15 minuta. Pržite u ulju krofnice sa obe strane.

Pospite klasične krofnice šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: