Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Mladi krompir na seoski način sa pivom

Mladi krompir na seoski način sa pivom

Mladi krompir na seoski način sa pivom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Ko je rekao da pivo treba da bude prisutno samo pri pravljenju krompirića - mi uzimamo još jedno dodatno"

Potrebni sastojci

  • krompir - oko 1 kg
  • prezle - 50 g
  • origano - 1 kašičica, suvi
  • beli luk u prahu - oko 2 kašičice
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • maslac - 30 g
  • pivo - 150 ml
  • mirođija - sveža, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj savršen krompir za meze očistite krompir operite ga i isecite na krupne kocke.

Stavite ga u odgovarajuću posudu za pečenje.

U posudi pomešajte suve začine, dodajte i prezle.

Sipajte pivo i maslinovo ulje. Promešajte i prelijte krompir. Dodjate omekšali maslac i promešajte.

Ispecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok omiljeni pečeni krompir ne dobije prijatnu zlatastu koricu.

Servirajte mladi krompir na seoski način sa pivom topao, posut sitno isečenom mirođijom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: